Home

Nieuws 1 reactie

'Te veel nitraat in Noordrijn-Westfalen'

Düsseldorf - Nederlandse mestexporteurs krijgen mogelijk in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen te maken met verdere beperkingen van de afzet. Dat voorziet de Landbouwkamer Noordrijn-Westfalen tegen de achtergrond van plannen van deelstaatslandbouwminister Johannes Remmel om de nitraatbelasting van het grondwater terug te dringen.

Volgens Remmel is 40 procent van de grondwaterreservoirs belast met meer dan 50 milligram per liter. Dat is te veel om het water onbehandeld te winnen. Remmel meent dat de oorzaak primair ligt bij de intensieve veebedrijven. Als voorbeelden noemde hij de situatie in de aan Nederland grenzende bestuursdistricten Borken en Kleef. Daar wordt te veel mest uitgereden, vindt de 'groene' bewindsman. Hij mikt op een vermindering van de uitstoot uit alle bronnen met 27.300 ton per jaar. Dat kan ertoe leiden dat in bepaalde gebieden de veedichtheid moet worden gereduceerd.

Eén reactie

  • minasblunders1

    Daar waait toch m'n pet van af! Was het niet zo dat juist de intensieve bedrijven de kringloop zo goed sluitend kregen? Dan kunnen er toch geen 'verliezen' zijn? Vraag maar na bij ons eigen ministerie van onkunde.

Of registreer je om te kunnen reageren.