Home

Nieuws

Syngenta schrapt 1.800 banen

Basel - Het Zwitserse zaad- en veredelingsbedrijf Syngenta schrapt wereldwijd 1.800 banen. Dat maakte het concern, dat acht vestigingen in Nederland heeft, maandag bekend.

Syngenta wil met de reorganisatie in de komende jaren zo'n $1 miljard (ruim €800 miljoen) besparen. Volgend jaar zal er door de ingreep al $265 miljoen zijn bezuinigd, door bijvoorbeeld het samenvoegen van laboratoria en verplaatsing van activiteiten naar goedkopere landen. Ook de operationele structuur van de onderneming gaat flink op de schop.

Het zadenbedrijf heeft wereldwijd circa 26.000 werknemers in meer dan negentig landen. In Nederland werken 900 medewerkers aan de ontwikkeling, productie en verkoop van zaden, stekken, jonge planten en gewasbeschermingsmiddelen. Het is nog niet bekend of de reorganisatie ook van invloed zal zijn op de Nederlandse vestigingen.

Volgens een woordvoerder zal Nederland ook na de aangekondigde reorganisatie een belangrijk land blijven voor Syngenta. Zeker gelet op de rol die ons land speelt op het gebied van innovatie en landbouw. ,,Die grote rol blijft voor Nederland behouden", verzekerde de woordvoerder. In de loop van volgend jaar moet er meer bekend worden over de uitwerking van de reorganisatie, die vooralsnog niet meer is dan 'een globaal plan'.

Of registreer je om te kunnen reageren.