Home

Nieuws 1 reactie

Scherpere eisen voor Brazilaans alternatief verantwoorde soja

Sao Paulo - De Braziliaanse sojaproducenten hebben hun eigen programma voor verantwoorde soja, Soja Plus, uitgebreid met extra garanties voor bescherming van het regenwoud.

Dit meldt de ABIOVE, de Braziliaanse Vereniging van de plantaardige olieindustrie. Het Soja Plus programma wordt nu gebruikt in vier Braziliaanse deelstaten, waaronder Mato Grosso, het grootste soja-staat. De komende drie aar wil ABIOVE het programma uitbreiden naar nog drie staten.

Doel is om met een alternatief te komen voor het Ronde Tafel programma voor verantwoorde soja (RTRS), dat volgens de Brazilianen te Europees is, te sterk beïnvloed door eisen van Europese natuur-organisaties, de lat te hoog legt en te dwingend is. Soja Plus zou meer Braziliaans zijn, maar toch goede garanties bieden voor natuur- en milieu, veilige arbeidsomstandigheden en een schoon product. Daarmee geeft het Soja Plus-programma de Braziliaanse soja toch een 'paspoort voor Europa'.

Eén reactie

  • joohoo

    Greenpease wil daar produceren waar het goedkoopst is , dat was een afspraak bij de suikerhervorming. Dat dit veel kaphout zou geven in zuidoost azie en midden amerika was minder belangrijk!!!.

Of registreer je om te kunnen reageren.