Home

Nieuws 6 reacties

'Sancties kosten Rusland €40 miljard per jaar'

Moskou - De Russische economie loopt dit jaar €40 miljard schade op door de sancties van de Europese Unie. Volgend jaar is dat mogelijk zelfs €50 miljard, zei de Russische onderminister Aleksej Mesjkov van Buitenlandse Zaken zaterdag tegen persbureau Interfax.

Mesjkov baseert zich op cijfers van de Europese Unie zelf. ,,Ik heb van onze kant nog geen cijfers gezien, maar die zullen vergelijkbaar zijn''. De onderminister zei daarbij dat de EU met de sancties in eigen voet schiet, omdat ze geld en banen kosten.

,,De sancties zullen in dit geval meer schade doen aan de Europese economie dan de Russische'', zei Mesjkov. De strafmaatregel is namelijk vooral van toepassing op producten die door de EU naar Rusland worden geëxporteerd, redeneert de onderminister.

Mesjkov liet weten dat als de Europese Unie besluit de sancties op te heffen, de Russen hetzelfde zullen doen met de tegensancties. ,,Het enige wat wij van onze Europese partners verwachten, is dat zij stoppen met het opleggen van meer zinloze sancties en overgaan op opheffing van sancties en zwarte lijsten'', zei Mesjkov.

Laatste reacties

 • agratax2

  Mesjcov wil over gaan tot de orde van de dag, maar tegelijk wil zijn 'baas' doorgaan met zijn duistere machtspelletjes en onrust stoken in oude sateliet staten. Ik denk dat naast de genoemde schade, de dalende olieprijs voor Rusland vele malen schadelijker is. Dat de OPEC heeft besloten niet over te gaan tot productie daling kan gezien worden als een antwoord van Saudie Arabie op het onverantwoorde gedrag van Rusland en IS (deze verkoopt de van Irak en Syrie gestolen olie).

 • Jan Veltkamp

  @Agratax, Is Saudi Arabie beter dan IS? Als een vrouw veroordeeld en doodgeschoten (of was het gestenigd) wordt om dat ze zelf auto rijdt dan is het verschil wel heel klein tussen die 2. En wie verkoopt de wapens aan IS? Heb jij ze al in Russiche tanks zien rijden? Ik niet. Volgens mij zijn het de Saudies zelf die de IS van wapens voorzien. Het is dus al zeer twijfelachtig of je wel zaken met S.A. zou willen doen.

 • koestal

  ze krijgen een duur stukje grond van de Oekraine met de inlijvingspolitiek

 • francois xavier

  en wat kost het de europese boer ???

 • ant

  hoe is het conflict geboren de grenzen van het westen gaan steeds meer naar het oosten dit voel Rusland als bedreiging ,als het omgekeerd was denken wij er ook zo over!
  laten we afspraken maken dat westen niet meer naar oosten opschuift.
  Oekraine neutraal laten en garanderen door Rusland en Navo en mogelijk nog meer gebieden in dat gebied.
  Poetin is geen lievertje maar zijn wij wel veel beter.
  alle oorlogen in de wereld gingen over geld geloof en grond (macht)dat is nu maar ook duizenden jaren terug ook.
  Kunnen we als volwassenen niet met elkaar afspraken maken (of zijn we ook zo hebberig) laten we hopen dat er zijn die toch verstandig kunnen denken.

 • agratax2

  Beste Jan heb ik SA beter of slechter genoemd? Als je dat uit mijn commentaar leest spijt me dat. Ik probeer alleen aan te geven waarom SA vermoedelijk deze stap heeft genomen. Alle geloofsuitingen met daaraan verbonden machtstrijd is niet anders dan uit zoeken wie de BAAS is. Het heeft niets te maken met een Gelukkiger Bevolking of betere leefomstandigheden. Machthebbers grijpen ieder middel aan om hun Macht te vergroten of om hun macht (levensstandaard) vast te houden. Dit heeft de hele mensheid geleid tot ruzie, oorlogen en onderdrukking. Ons democratisch bestel is weer aardig onderweg naar een elite laag (machthebbers) en arme (onderdrukte) bevolking. Een land met een grote sterke Midden laag (inkomen en kennis) geeft de meeste zekerheid om iedere vorm van dictatuur van welke signatuur ook buiten de deur te houden.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.