Home

Nieuws 5 reacties

SGP en VVD willen opheldering over uitspraken Natura-2000-gebieden

Den Haag- De VVD en de SGP in de Tweede Kamer willen opheldering van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) naar aanleiding van een aantal uitspraken van de Raad van State over aanwijzing van Natura-2000 gebieden.

Volgens Elbert Dijkgraaf (SGP) en Rudmer Heerema (VVD) lijkt het er op dat de rechter de balans tussen ecologie en economie  laat doorslaan  in de richting van economie.

De Raad van State heeft in een aantal uitspraken de begrenzing van natuurgebieden afgewezen. Dat betreft onder meer het Sprengendal en het Dal van de Mosbeek in Overijssel  en in Noord-Brabant de Brabantse Wal en de Loonse en Drunense duinen & Leemkuilen.

Volgens SGP en VVD worden betrokken ondernemers de dupe van onvolledige berekeningen.  Heerema en Dijkgraaf vragen de staatssecretaris om een overzicht van alle uitspraken van de Raad van State waarin aanwijzingsbesluiten zijn vernietigd, nadat gronden waarvoor nieuwe natuurontwikkeling gepland stond niet in de begrenzing was opgenomen.

Laatste reacties

 • koestal

  Boeren zijn de klos door onzorgvuldige berekeningen,het is een klucht van Den Haag

 • johannetje

  Het hele Natura 2000 gebeuren is een klucht. Alleen jammer dat niet de hele zaal plat ligt van het lachen in dit geval, velen zijn slachtoffer. Zo hadden Van Duin en van Dusschoten het niet bedoeld.

 • joannes

  Logisch dat men opheldering eist, maar niet omdat de rechter balanceert zoals het op het justitie embleem uitbeeld! Opheldering is nodig omdat de basis of grondslag ligt in het afwegen van gemeenschappelijk belang versus individueel belang of sector belang. Het is niet rechtvaardig boeren, op enige manier ook, te belasten op vage politieke veronderstellingen, ook al zijn deze in getallen gevat. De overheid overspeelt haar kaart, met te véél eenzijdige Politieke ambitie die in deze lijnrecht staat tegenover het individuele en sector belang. Een maatschappelijk belang waar maar 4 % van de bevolking direct bij betrokken is. Het agrarische deel! Moet een regeing niet ook voor minderheden opkomen? Ze doen dit wel wanneer het andere minderheden betreft, Maar boeren zijn schietschijven zo lijkt het! Politiek onbelangrijk en gemakkelijke prooi om Stemmen voor de Socialisten te kopen met iets abstracts als Natura 2000, wat niet meer als een nationaal wandelpark moet worden!

 • boeren

  @joannes, Een wandelpark, dat is toch al moeilijk voor ze.
  Ze laten het toch liever groeien en bloeien op hun manier. En wie zijn weer de klos de boeren. Er komen straks zeker nog regels voor een bufferzone van paar meter waar geen mest op mag of gewasbeschermingsmiddelen. Ze worden steeds gekker en gekker daar in Den Haag

 • niek brabant

  @joannes, zeg al jaren dat boeren gebruikt worden door de politiek. je kunt er stemmen mee winnen tijdens verkiezingen met dierenwelzijn , je hebt altijd een schuldige op gebied van milieu en fijnstof , je hebt een schuldige op gebied van esbl (kortom altijd een pispaaltje) , de koopkracht blijft op peil door goedkoop voedsel (daar word de politiek immers op afgerekend ). en het brengt ook nog veel geld in het laatje van de B.V. Nederland. Gemakkelijker kunnen ze het niet krijgen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.