Home

Nieuws 927 x bekeken

Rusland blokkeert kant-en-klare producten

Moskou – De Russische voedselinspectiedienst Rospotrebnadzor heeft een importstop afgekondigd voor een aantal kant-en-klare vleesproducten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Onder de producten zijn rundvleesworst, stoofvlees en goulash. De aanleiding ligt in de vondst van met miltvuur besmet rundvlees in Duitsland.
Het besmette vlees werd gevonden in diverse supermarkten, slagerijen en magazijnen in Duitsland. De inspectiedienst stelt in een verklaring dat onderzoek uitwees dat het besmette vlees aanvankelijk was te herleiden tot een boerderij in Slowakije. Tevens zijn twee uitbraken in Polen vastgesteld, waarbij één os geslacht is.
De inspectiedienst kondigt scherpere controles aan op de aanvoer van kant- en klare vleesproducten uit de hele Europese Unie. De aankondiging is opmerkelijk, omdat de Russische markt sinds 7 augustus officieel is afgesloten. Landbouwanalist Eugene Gerden zegt tegen website GlobalMeat dat echter nog vlees illegaal binnenkomt, ook vanuit Duitsland. Het vlees wordt soms omgekat in een derde land, waarbij Wit-Rusland wordt genoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.