Home

Nieuws 609 x bekeken 1 reactie

Rechter: eisen nieuw bedrijf niet te streng

Den Haag - De Raad van State heeft een bezwaar afgewezen van een veehouder. Aan hem zijn voorwaarden opgelegd bij de vestiging van een nieuw intensief bedrijf in het landbouwontwikkelingsgebied De Oorsprong in het Brabantse Boxtel.

Aanvankelijk had provincie Noord-Brabant geen ontheffing gegeven voor de vestiging van het bedrijf met een bouwblok van 2,5 hectare. De rechter wees de provincie echter terecht, waarna alsnog een ontheffing werd verleend. Maar de provincie legde daarbij voorwaarden op, onder meer op het gebied van de naleving van regels voor de geurhinder.

Volgens de veehouder waren de voorwaarden van dien aard dat ze feitelijk er op neer kwamen, dat er geen ontheffing zou worden gegeven. De Raad van State is het daar niet mee eens.

Eén reactie

  • koestal

    dus een lege huls

Of registreer je om te kunnen reageren.