Home

Nieuws 4 reacties

PvdA: we moeten allemaal inschikken bij melkveewet

Den Haag - Het lukt bij de behandeling van de melkveewet niet om het iedereen naar de zin te maken, zegt PvdA-Tweede-Kamerlid Sjoera Dikkers een dag nadat de Tweede Kamer besloot de melkveehouderij zo veel mogelijk grondgebonden te maken. "We willen voor iedereen het beste, maar dat betekent dat iedereen moet inschikken", zegt Dikkers.

De PvdA'er diende samen met Jesse Klaver (GroenLinks) en Gerard Schouw (D66) een in de Kamer aangenomen wijzigingsvoorstel in om vast te leggen dat er nadere regels komen over de grondgebondenheid. Wie meer koeien gaat houden, zal een deel van de fosfaatproductie moeten kunnen verantwoorden met grond waarop die mest wordt aangewend. Het komt - gezien de verhoudingen in de Tweede Kamer - niet zover  dat uitbreiding van de melkveestapel geheel kan worden opgevangen door mestverwerking.

"Maar hoe dat precies gaat uitpakken, weten we niet", zegt Dikkers.  "Ik heb er alle vertrouwen in dat de staatssecretaris met een gefundeerd voorstel komt", zegt ze.

Laatste reacties

 • koestal

  zij zelf vast niet, kan gemakkelijk praten,de boer is de dupe

 • koestal

  het wordt niet alleen inschikken ,maar ook schrikken

 • landboer

  waarom koestal?

 • PetervanKempen

  Als de boeren verraderspartij PvdA begint over 'samen' krijg ik opeens de neiging mn portmonnee aan een ketting te doen. Zelfs als het 'redelijk'klinkt.
  Hoe zou dat komen? Stemgedrag in Noordholland over verbieden jacht en bestrijding schades in stilte gebied denk ik dan. The lord gives, the lord takes , dat is niet de PvdA : maar men denkt het wel te zijn. Arrogantie ten top.

Of registreer je om te kunnen reageren.