Home

Nieuws 669 x bekeken

Nieuwe stichting voor bedrijven in vee- en vleessector

Zoetermeer- Er komt waarschijnlijk een stichting 'Samenwerkende partners in de vee- en vleessector'.

Dat voorstel is goedgekeurd door het bestuur van het Productschap Vee en Vlees (PVV) tijdens de openbare bestuursvergadering. In die stichting gaan de verschillende dragende organisaties van het PVV enkele activiteiten onderbrengen. Die stichting moet in de eerste plaats er op toe zien dat het bureau PricewaterhouseCoopers (PwC) een nieuwe meting kan uitvoeren van de effectiviteit van de wijze waarop de taken van het productschap worden uitgevoerd door de overheid en de nieuwe organisaties. Voor dat onderzoek is geld gereserveerd door het PVV.

Ook zal de stichting toezien op de uitvoering van het sociaal plan en dan ook met name dat eventuele gelden die overblijven, worden teruggegeven aan die sectoren en partijen die ze ooit via heffingen hebben opgebracht. Ook zou de stichting volgens PVV-voorzitter Joop Atsma de taken en belangen op zich kunnen nemen van die kleine sectoren die nog geen branche-of producentenorganisatie hebben. Het gaat bijvoorbeeld om de schapen- en geitensector en de rundvleessector. "Het is zeker niet de bedoeling dat deze stichting een productschap 2.0 gaat worden", aldus verschillende bestuursleden tijdens de vergadering.

Of registreer je om te kunnen reageren.