Home

Nieuws 274 x bekeken

Nederlandse industrie groeit sterker

Zoetermeer - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is in oktober in het sterkste tempo gegroeid sinds juli. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maandag bekendmaakte.

De inkoopmanagersindex, die de bedrijvigheid weerspiegelt, steeg van 52,2 in september tot 53 vorige maand. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp. Daarmee laat de Nederlandse industrie nu al 18 maanden op rij groei zien.

Volgens de Nevi was in oktober sprake van de grootste stijging van het aantal nieuwe orders in acht maanden.

Arjan van Weele, hoogleraar Inkoopmanagement aan de TU Eindhoven, meldde in een toelichting dat de groei van de Nederlandse industrie de komende maanden naar verwachting zal aanhouden, vooral geholpen door een sterke, aanhoudende vraag uit binnen- en buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.