Home

Nieuws 1445 x bekeken 4 reacties

NVWA moet rekening schapenkeuring halveren

Den Haag - De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) moet de rekening aan een schapenslachterij voor de keuring voor het offerfeest halveren. Dit heeft het College van beroep voor het bedrijfsleven (CBB) bepaald.

De NVWA stuurde de slachterij zonder eerdere opgaaf van redenen opeens twee keurmeesters in plaats van de gebruikelijke één. De dienst stelde dat dit was vanwege problemen in het jaar ervoor. De NVWA had daarvan echter nooit melding gemaakt en kon ook voor de rechter niets documenteren. De verzekering van een hoger geplaatste NVWA'er dat er echt problemen waren geweest, klonk de rechter mede daarom ook niet geloofwaardig in de oren.

Laatste reacties

 • B den Besten

  Eindelijk wordt de nvwa eens op de vinger getikt

 • agneaux

  Bravo!
  De arrogantie van het NVWA is grenzeloos.
  Heb je op tijd keuring aangevraagd maar komt er tussen moment van aanvraag en moment van keuring een bestemming bij? Jammer - maar men doet het niet. Reden: wanneer de goedwillende keurmeester het doet, hangt hem 6 maanden schorsing boven het hoofd.
  Als NVWA gaan we natuurlijk niet meewerken met een sector die de staatsecretaris de nek om wil draaien. Het gaat immers om levende export en daar heeft zij samen met wat ambtenaren een negatieve mening over. Détournement de pouvoire. Holland op zijn smalst.

 • w v gemert

  De rechter zegt in gewone boeren taal dat de hoger geplaatste NVWA-er gewoon liegt.

 • gjh

  als je niets kunt en je bent mislukt in het leven dan is er altijd nog werk vinden bij de nvwa.

Of registreer je om te kunnen reageren.