Home

Nieuws 1191 x bekeken 2 reacties

'Multiresistente bacteriën in vis uit Azië'

Amsterdam - In ruim de helft van de vis en garnalen uit Zuidoost-Azië zitten multiresistente bacteriën. Dat ontdekte Wakker Dier na een steekproef bij 43 visproducten van groothandels en supermarkten. Grootschalig gebruik van antibiotica in viskwekerijen is de oorzaak, stelt Wakker Dier.

In één geval werd de gevaarlijke ESBL-bacterie gevonden, dat was bij garnalen uit Vietnam. Bij vlees (kipfilet, biefstuk en kalfsvlees) wordt die bacterie wel vaker gevonden, maar bij vis is het volgens Wakker Dier de eerste keer in ons land.

Voor de steekproef zijn garnalen, tilapia en pangasius in een laboratorium onderzocht.

Multiresistente bacteriën, zoals ESBL, kunnen ervoor zorgen dat antibiotica niet meer werkt. Vlees en vis goed doorbakken vermindert de kans op besmetting.

Laatste reacties

  • agratax2

    Bovenstaand verbaasd me niet. De kades bij de viskwekerijen aldaar liggen vol met lege verpakking van niet nader te definieren medicijnen. Zelfs mijn burger vrienden viel dit op tijdens een reis door Vietnam en dan nog werd hier beweerd dat we rustig vis uit deze contreieen kunnen eten. Ja leve de Vrije Wereld Handel zij brengt ons alleen maar geluk en voorspoed (voor de handel)

  • J@gertje

    We gaan wakker dier toch niet serieus nemen???

Of registreer je om te kunnen reageren.