Home

Nieuws 543 x bekeken

Meststoffenfabriek oorzaak legionella Portugal

Lissabon - Koeltorens van een meststoffenfabriek zijn waarschijnlijk de oorzaak van een grote uitbraak van legionella in de regio rond het Portugese Vila Franca de Xira, ten noorden van de hoofdstad Lissabon.

Vijf mensen zijn aan de ziekte overleden en 233 mensen zijn geïnfecteerd. Meer dan 35 mensen belandden op de intensive care.

Minister van Milieu Jorge Moreira da Silva maakte dinsdag bekend dat de koeltorens vermoedelijk de oorzaak waren. De bacterie die legionella of veteranenziekte veroorzaakt, wordt doorgaans verspreid door waterdamp of -druppels. De koeltorens zijn sinds zondag gesloten en bekeken wordt of de betreffende firma Adubos de Portugal strafbare feiten heeft begaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.