Home

Nieuws

Lagere winst Nedap

Groenlo – Nedap verwacht dat de omzet uitkomt op €173,7 miljoen, enkele procenten meer dan een jaar eerder. De automatiseerder rekent op een winstdaling van 10 procent tot €9,8 miljoen. De marktgroep Livestock Management dat automatiseringssystemen levert aan de veehouderij ziet opbrengsten wel stijgen.

Livestock Management is bezig met een goed jaar, aldus Nedap. Het levert systemen die processen op basis van individuele dieridentificatie automatiseert. De marktgroep stevent af op opbrengsten die duidelijk hoger liggen dan in 2013 alhoewel nog niet op het recordniveau van 2012.
In de tweede helft van 2014 is de orderintake bij een aantal klanten iets achtergebleven, omdat deze bewust hun voorraadpositie hebben afgebouwd. Nedap denkt dat het een tijdelijk fenomeen betreft, hoewel de groei van opbrengsten wel blijft afhangen van de ontwikkeling van melk- en voederprijzen.
Nedap zegt dat met name de marktgroep Energy Systems dit jaar wordt geconfronteerd met sterk veranderde marktomstandigheden. Het ontbreken van een bestendig nationaal en Europees energiebeleid zorgt voor onduidelijkheid bij de consument en business partners, aldus de onderneming uit de Achterhoek.
Energy Systems verkoopt met name minder PowerRouters; een systeem dat het gebruik van zonnepanelen moet optimaliseren. De marktgroep Healthcare verdient dan weer in 2014 juist fors meer dan een jaar eerder. Het onderdeel levert automatisering van administratieve werkzaamheden van zorgprofessionals.

Of registreer je om te kunnen reageren.