Home

Nieuws 661 x bekeken

Laatste PVV vergadering: einde van een tijdperk

"We zijn aan het eind gekomen aan een jarenlange traditie van goed overleg in de vee- en vleessectoren. Ik wens de nieuwe spaghettistructuur veel succes."

Met deze, ietwat cynische, woorden nam bestuursnestor Jan Gijssen afscheid van het PVV-tijdperk. Hij refereerde nog aan de tijden dat NVV en LTO menig robbertje uitvochten in het PVV-bestuur. Daar kwam in de loop der jaren meer samenwerking voor in de plaats. Hij wenste beide organisaties veel succes met de nieuwe producentenorganisatie. Henny Swinkels wees er in zijn afscheidswoorden op dat het wel een hele vreemde zaak is dat juist Nederland nu stopt met deze overlegstructuur, terwijl deze juist als voorbeeld heeft gediend voor het nieuwe Europese beleid. Bestuurslid Piet Tijssen wees er op dat het productschap over het algemeen slagvaardig opereerde. Als al die zaken die het PVV in de loop der jaren heeft geregeld via wetgeving had moeten worden doorgevoerd, waren we niet zo ver gekomen." Voorzitter Joop Atsma dankte alle productschapsmedewerkers. "Alle medewerkers hebben de afgelopen twee jaar keihard doorgewerkt en dat verdient een groot compliment."

Of registreer je om te kunnen reageren.