Home

Nieuws 1311 x bekeken 5 reacties

Kritiek op onzichtbaarheid Dijksma bij vogelgriep

Den Haag – Voorzitter Gert-Jan Oplaat van de pluimveehoudersvakbond NVP heeft kritiek op staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

"We missen de staatssecretaris. We missen het leiderschap en dat ze eens wat warme woorden spreekt en een keer pal voor de sector gaat staan." Aan daadkracht en maatregelen vanuit het ministerie ontbreekt het volgens Oplaat niet. "Tot op heden kunnen we zeggen dat het ministerie zeer adequaat optreedt. Maar een staatssecretaris hoort nu voor de manschappen, voor de sector te gaan staan. En dat missen we", aldus Oplaat in een uitzending van Nieuwsuur.

Oplaat zegt dat Dijksma niet aanwezig is bij de overleggen met de sector die op het ministerie worden gehouden over vogelgriep. Deze worden geleidt door directeur-generaal Hans Hoogeveen. "Ze is continu afwezig. Ze is niet aanwezig bij het crisisoverleg en we zien haar ook niet op het ministerie", aldus Oplaat. Eerder deze week liet het ministerie weten dat Dijksma op een later moment persoonlijk contact zou zoeken met de betrokken pluimveehouders.

Op een bijeenkomst voor omwonenden in Kampen vrijdagavond zei burgemeester Bort Koelewijn dat staatssecretaris Dijksma uitdrukkelijk haar medeleven met de getroffen ondernemers heeft uitgesproken.

Vrijdagavond sprak Dijksma op BNR-radio haar bezorgdheid uit. "Dit is voor de pluimveesector een zware klap. We zien dat ondernemers in het hele land heel alert zijn en zich melden bij de NVWA. Dat is ontzettend belangrijk. Als we goed samenwerken kunnen we verspreiding van het virus zoveel mogelijk voorkomen."

Dijksma benadrukt dat er met man en macht wordt gewerkt om het virus te bestrijden. We hebben niet voor niets het zwaarste middel, een algeheel vervoersverbod, ingesteld.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Dijksma, bevestigd nog maar eens geen hart voor de agrariërs, echt PvdA. Het is een carrière jaagster.

 • cornelis 22

  Mevrouw profileert zich steeds meer als iemand uit de school van Brinkhorst. Takken ipv bloemen voor deze mevrouw.

 • Zents beheer

  Het gaat om de aanpak en het resultaat. Tot nu toe is dit veel beter dan 2003. De minister toen liep over van medeleven en ruimde liever helemaal niet. Waar dat toe geleid heeft weten we maar wijsheid achteraf kun je gebruiken bij een volgende keer. Naar mijn mening gebeurd dat nu.

 • Momfer

  Helemaal goed Zents beheer, ze pakken het tot nog toe goed op. Van al die klaagzangen gaat het virus niet weg. En die meneer Oplaat zit daar alleen maar om zichzelf te profileren. Het liefst had hij daar een kwartier zitten raaskallen op de uitloopkippenhouders. Heeft last van tunnelvisie denk ik.

 • J@gertje

  @cookie volgens mij heb jij niet goed geluisterd.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.