Home

Nieuws 781 x bekeken 3 reacties

Koningin pleit in China voor krediet kleine bedrijven

Den Haag - Koningin Máxima gaat eind november naar China. Ze bezoekt het land van 24 tot en met 28 november op uitnodiging van de Chinese overheid. Haar bezoek staat in het teken van de toegang van lage inkomensgroepen en kleine agrarische bedrijven tot financiële diensten, liet de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag weten.

Máxima is speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor zogeheten inclusieve financiering voor ontwikkeling. Dat houdt in dat de bevolking van een land toegang moet kunnen hebben tot het financiële systeem van dat land.

De koningin heeft in Peking onder anderen een ontmoeting met president Xi Jingping en vertegenwoordigers van financiële instellingen. Ook houdt ze een toespraak op de universiteit van Peking en spreekt ze met Chinese internetbedrijven.

Laatste reacties

 • koestal

  goede actie van de vorstin

 • melkveehouder .

  We boffen maar wat met zo'n dijk van een Koningin. Ik ben trots op onze Vorstin!

 • Elevage

  hier mag ook best wat meer de kleintjes gefinancierd worden, maar dat gaat niet lukken. Banken branden zich nog niet aan een glas water.
  Maxima is geweldig! met die inzet van haar is in no time de economie op orde. Kan Rutte een voorbeeld aan nemen!

Of registreer je om te kunnen reageren.