Home

Nieuws 384 x bekeken

Kamp blij dat economisch herstel doorzet

Den Haag - Het economische groeicijfer van 0,2 procent in het derde kwartaal bevestigt 'het beeld dat het economisch herstel weliswaar broos is, maar doorzet'. Dat stelde minister Henk Kamp van Economische Zaken vrijdag in een reactie op de bekendmaking van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

"Het is positief dat bedrijven meer investeren, consumenten meer besteden en de export blijft toenemen. Dat zorgt er mede voor dat de werkloosheid voor het tweede kwartaal op rij afneemt", aldus de bewindsman. Hij wijst erop dat er nu in vier van de laatste vijf kwartalen sprake was van een lichte groei van de economie.

Het afgelopen kwartaal is het aantal werklozen met 37.000 personen afgenomen ten opzichte van het vorige kwartaal. Bovendien was er sprake van een groei van het aantal banen en vacatures. Kamp: "Dit duidt erop dat het herstel van de arbeidsmarkt doorzet en meer mensen aan de slag kunnen. Belangrijk, want pas dan gaan mensen het herstel van de economie ook daadwerkelijk ervaren."

Of registreer je om te kunnen reageren.