Home

Nieuws

K+S boekt beter resultaat dan vorig jaar

Kassel - Kunstmestbedrijf K+S heeft in het derde kwartaal een beter resultaat geboekt dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het operationele resultaat (voor belasting en rente) steeg met 16 procent naar €134 miljoen.

Volgens de cijfers die het Duitse concern donderdag presenteerde, zette het prijsherstel in het kali- en magnesiumsegment door, hoewel ze ten opzichte van vorig jaar nog wel iets lager bleven. In het zoutsegment profiteerde K+S van de goede voorraadvorming bij de afnemers in Noord-Amerika.

In het resultaat zit tevens een eenmalige meevaller van €6 miljoen. In het tweede kwartaal was al €30 miljoen geboekt. Het gaat daarbij om een uitkering van de verzekering. De kwartaalomzet steeg met ruim 1 procent naar krap €827 miljoen.

K+S verhoogt bovendien de winstverwachting voor het lopende jaar als geheel licht. Het operationele resultaat komt naar verwachting uit op tussen de €580 miljoen tot €640 miljoen, inclusief de verzekeringsuitkering van in totaal €36 miljoen. De oude prognose was €490 miljoen tot €570 miljoen. Als de bovenkant van de nieuwe prognose wordt gehaald, zit K+S bijna op het niveau van 2013 toen €656 miljoen werd geboekt. De nieuwe omzetverwachting luidt €3,7 miljard tot €3,9 miljard. Dat is €50 miljoen hoger dan de oude verwachting. Vorig jaar jaar draaide het concern een omzet van €3,95 miljard.

Of registreer je om te kunnen reageren.