Home

Nieuws 842 x bekeken

Handelsmissie in Zuid-Korea

Doetinchem - Een Nederlandse handelsmissie is met onder andere vertegenwoordigers van Cono Kaasmakers en kalfvleesproducent de VanDrie Groep in Zuid-Korea. Eén van de aandachtspunten van de missie is de agrarische sector.

Henny Swinkels, directeur corporate affairs bij VanDrie, laat weten dat er nog veel winst te behalen is op de Zuid-Koreaanse markt, die gesloten is voor Nederlands kalfsvlees. De handelsmissie vergezelt koning Willem-Alexander en koningin Maxima, die een staatsbezoek aan het land brengen. "De aanwezigheid van de koning en koningin bij deze handelsmissie is van grote waarde: zij vormen een stuwende kracht en openen deuren", aldus Swinkels. In de eerste acht maanden van dit jaar groeide de export van voedsel en levende dieren naar Zuid-Korea met 35 procent ten opzichte van januari tot en met augustus in 2013, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.