Home

Nieuws

General Mills pessimistisch over winst en omzet

Minneapolis – General Mills heeft haar verwachtingen voor winst en omzet naar beneden bijgesteld. De Amerikaanse producent van ontbijtgranen, yoghurt en andere voedingsmiddelen verwacht nu dat de netto-omzet gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten met hooguit enkele procenten toeneemt ten opzichte van de $17,9 miljard die een jaar eerder is genoteerd.

Het boekjaar waarmee General Mills werkt, eindigt in mei. General Mills is pessimistisch over prijs en afzet in de VS en vertraagde groei in opkomende economieën. Eerder lieten concurrenten Kraft Foods en Kellogg zich soortgelijk uit. General Mills zet de komende periode in op het terugdringen van kosten. Zo verdwijnen 700 tot 800 banen in Californië en Massachusetts.

Of registreer je om te kunnen reageren.