Home

Nieuws 1446 x bekeken 3 reactieslaatste update:13 nov 2014

ForFarmers wil strategische allianties aangaan

Lochem – ForFarmers wil gerichter inspelen op individuele klantbehoeften, allianties aangaan die het mogelijk maken meer complete voeroplossingen te leveren en verdere groei primair in Europa blijven realiseren. Het zijn drie speerpunten van een aangescherpte strategie. Als eerste uiting hiervan is een partnerschap met voerfabrikant Nutreco vernieuwd en uitgebouwd.

Het Gelderse voerbedrijf ziet schaalvergroting en complexiteit in de agrarische sector de komende jaren toenemen. Daarmee verandert volgens de onderneming, in 2013 goed voor €2,6 miljard omzet, de klantvraag structureel. De vraag naar voedingstechnisch optimale voeroplossingen wordt breder en steeds meer maatwerk.
ForFarmers' 'total feed'-concept moet een antwoord bieden. Het bedrijf wil binnen deze filosofie toenemend complete voeroplossingen bieden. De product- en dienstenportefeuille wordt waar nodig aangescherpt en uitgebouwd. Het gaat daarbij niet alleen om mengvoer, maar ook bijvoorbeeld om specialiteiten voor jongvee, losse grondstoffen en bijproducten, graszaden en meststoffen.
ForFarmers wil hiervoor ook strategische allianties aangaan met leveranciers. "Waar mogelijk willen we krachten bundelen", aldus topman Yoram Knoop, "om elkaar te versterken op het gebied van kennis en innovatie, bijvoorbeeld voor speciaalvoeders". Recent vernieuwde ForFarmers een strategisch partnerschap met Nutreco voor inkoop van premixen, additieven en specialties.
"Daarnaast gaan we nauwer samenwerken met Nutreco in onderzoek, innovatie en het vermarkten van hoogwaardige nutritionele oplossingen, zoals op het gebied van jongveevoeders", aldus Knoop. Nutreco is wereldwijd marktleider met premixen en speciaalvoer. Het Amersfoortse bedrijf is eigenaar van Trouw Nutrition.
Het bedrijf zet binnen de aangescherpte strategie onverminderd door met de invoering van 'One ForFarmers', wat gericht is op verdere professionalisering van de organisatie, een eenduidige manier van werken en het optimaal benutten van schaalvoordelen. Hierbij worden systemen en processen waar mogelijk gestandaardiseerd. ForFarmers wil, mede met zicht op de krimpende voermarkt in Nederland zelf, ook blijven groeien elders in Europa.

Laatste reacties

  • koestal

    Ik dacht dat Lochem in Gelderland lag.

  • auto35

    Klantgericht werken is een goede zaak. Laat de beursgang maar varen.

  • Jan Cees Bron

    Koestal, excuses! En dan te bedenken dat ik er toch wel een paar keer geweest ben... het wordt aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.