Home

Nieuws 850 x bekeken 1 reactie

Elektronisch certificaat tegen fraude

Brussel - Elektronische certificering moet helpen fraude met biologische producten te voorkomen. Dat stelt de Europese Commissie in antwoord op vragen van de Italiaanse Sociaal-Democraat Nicola Caputo.

De Europarlementariër maakt zich zorgen over toenemende fraude met het biologisch keurmerk, nu de vraag naar biologische producten toeneemt en er geld te verdienen valt door het prijsverschil in biologische en gangbare producten.

Oud-landbouwcommissaris Dacian Ciolos zegt in antwoord op de vragen van Caputo dat elektronische certificeren de fraude met documenten zal bemoeilijken. Daarnaast wil de Europese Commissie  lidstaten helpen bij de ontwikkeling en uitvoering van antifraude-projecten.

Eén reactie

  • l coumans

    Italie ??? fraude voorkomen??? een rare combinatie

Of registreer je om te kunnen reageren.