Home

Nieuws 2 reacties

EU grijpt niet in kunstmestprijs in

Brussel - De Europese Commissie is niet van plan de kunstmestprijzen in Europa te gaan controleren.

Landbouwwoordvoerder Paolo de Castro van de sociaal-democratische fractie in het Europees Parlement had gevraagd of het mogelijk is de productiekosten voor boeren - met name de kosten van kunstmest - te verminderen.

Volgens De Castro hebben boeren steeds meer te maken met hoge kunstmestprijzen als gevolg van de toegenomen vraag in landen die zich ontwikkelen op landbouwgebied. De Europese Commissie stelt dat de directe betalingen aan boeren stabiliteit in de inkomens moet bewerkstelligen, ondanks de grote prijsschommelingen zowel aan de kostenkant als bij de opbrengstprijzen.

Laatste reacties

  • Mozes

    De hoeveelheid kunstmest die wij in Nederland nog mogen gebruiken is zo laag dat het voor ons niets uitmaakt.

  • John*

    hebben mest genoeg in nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.