Home

Nieuws 763 x bekeken 1 reactie

Copa Cogeca: eerste jaar niet streng handhaven bij GLB

Brussel – De Europese boerenorganisatie Copa Cogeca roept de Europese Commissie op om in het eerste jaar soepel om te gaan met de regels van het nieuwe Europees gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Volgens Copa Cogeca is bij veel boeren nog onduidelijkheid hoe de regels precies uitgevoerd moeten worden. Met name de nationale invulling van de vergroeningseisen roept nog veel vragen op. Omdat de regels laat duidelijk worden en ingewikkeld zijn, dreigen veel boeren onbewust risico te lopen om een deel van de inkomenspremie mis te lopen. "Boeren zijn nu volop bezig met het invullen van het bouwplan voor volgend jaar. Tegelijkertijd zijn er nog veel vragen over de invulling van de vergroening", schrijft Pekka Pesonen van Copa Cogeca in een brief aan de Commissie. Hij wijst erop dat er wel erg weinig tijd zit tussen het moment waarop de regels duidelijk worden en waarop ze ingevoerd moeten zijn. Hij vraagt daarom bij de Commissie enige coulance bij de handhaving van de vergroeningseisen in de eerste jaren.

Eén reactie

  • agro1

    ha, ha, ha, en gij geleuft het????

Of registreer je om te kunnen reageren.