Home

Nieuws 2278 x bekeken 1 reactie

Boerenbond Deurne en Isidorus fuseren

Deurne/Weert - Diervoercoöperaties Boerenbond Deurne en Isidorus-Nederpeel hebben het voornemen te fuseren. Dit maakten beide voerondernemingen vrijdag bekend.

Na de fusie ontstaat een onderneming met een jaarlijkse productie van zo'n 700.000 ton mengvoer. Daarnaast zijn beide bedrijven actief in de handel van enkelvoudige grondstoffen, verzekeringen en retail. Door de krachtenbundeling ontstaat een onderneming met een jaaromzet van zo'n €400 miljoen. Het voorgenomen fusiebesluit is goedgekeurd door beide besturen en zal voorgelegd worden aan de algemene ledenvergadering van beide coöperaties en gemeld worden bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

In de nieuw te vormen coöperatie komt een Raad van Commissarissen van negen personen met Jos Mans, nu werkzaam bij Isidorus, als voorzitter. Het vicevoorzitterschap wordt ingevuld door Geert van Bussel van Boerenbond Deurne. Tevens komt er een ledenraad van circa dertig personen. De coöperatie zal worden geleid door Dick Kroot, nu algemeen directeur van Boerenbond Deurne. Joost Noyens, algemeen directeur Isidorus, wordt directeur van de kernactiviteit business unit Voeders. De business unit Bracofeed (grondstoffenhandel) zal geleid gaan worden door Frans Looman (Boerenbond Deurne).

Boerenbond Deurne en Isidorus hebben ieder een sterke marktpositie in Zuid-Nederland en zijn actief in de sectoren rundvee, varkens, legpluimvee en geiten. Naast de agrarische activiteiten beschikken beide partijen over activiteiten in de retail. De verzekeringskantoren Eveas van Boerenbond Deurne en Zuiderhuis Isidorus zullen in de voorgenomen fusie een aparte business unit voor verzekeringen vormen en zal worden aangestuurd door Pieter Hermens, nu werkzaam bij Zuiderhuis. Ook de andere retail activiteiten (uitgeverij, winkels en tankstations) vormen een aparte business unit, die in de nieuwe situatie onder verantwoording komen van Geert-Jan te Raaij van Boerenbond Deurne.

Eén reactie

  • slutter

    En dan gezamenlijk opstomen naar de For Farmers,goeie zaak........volgend jaar april al oogsten.........na voerafname.

Of registreer je om te kunnen reageren.