Home

Nieuws 6 reacties

Black Earth Farming schrijft zwarte cijfers

Saint-Helier – Black Earth Farming heeft het afgelopen kwartaal weer zwarte cijfers geschreven. Het beursgenoteerde akkerbouwbedrijf, vooral actief in Rusland, realiseerde een nettowinst van $4,7 miljoen (€3,8 miljoen) tegen een verlies van $26,9 miljoen een jaar eerder. Over negen maanden staat het bedrijf nog wel in het rood.

De onderneming verbeterde de mix producten, profiteerde van wat verbeterde prijzen en bracht financiële en logistieke kosten terug. Over de eerste negen maanden van 2014 boekt het al jaren kwakkelende bedrijf nog €7,2 miljoen in het rood. Het bedrijf bezit of pacht in totaal 271.000 hectare landbouwgrond in het verre westen van Rusland.

Laatste reacties

 • flyinghollander

  het gaat hun niet om farming, inverstering in grond, kijk maar eens naar de waarde daarvan.

 • christof conings

  Flying hollander zo zijn er veel in dit werelddeel

 • farmerbn

  Het boeren met hoofdzakelijk personeel is bijna altijd verliesgevend omdat personeel ook gewoon alle uren uitbetaald wil krijgen als de prijzen slecht zijn (en als de prijzen top zijn willen de aandeelhouders de winst houden ipv delen met het personeel).

 • ohzo

  Investering valt ook nog wel mee. Land kost ongeveer 300 USD per ha, als ik me niet vergis. De verliezen van de afgelopen jaren worden niet gedekt door een beetje waardeverhoging van de grond. Investeerders waren ook niet echt blij tot nu toe.

 • flyinghollander

  OHZo grond word gekocht inderdaad rond de 300 dollar aan kosten en heeft daarnaar een verkoopwaarde van plus minus 2000/3000 euro als alle papieren in orde zijn.

 • ohzo

  Land bij BEF staat voor 300 USD in de boeken. Ik kan meer dan zat grond krijgen voor ruimschoots onder de 2000€ in Russia. Het is niet voor niets dat BEF, Trigonagri niet zulke blije investeerders hebben. Om Mriva niet te vergeten..

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.