Home

Nieuws 561 x bekeken

Bayer CropScience bindt strijd aan met onkruidresistenties

Frankfurt am Main - Bayer CropScience zet met een nieuw laboratorium, het Weed Resistance Competence Center (WRCC) in Frankfurt am Main, in op het onderzoek naar herbicideresistentie van onkruid. Het laboratorium moet voor dit groeiende probleem oplossingen ontwikkelen. Hierbij zal worden samengewerkt met de hele waardevormingsketen.

Het onderzoek beperkt zich niet alleen tot Europa, maar strekt zich ook uit over Noord-Amerika en Oost-Azië. Volgens het Duitse concern zijn wereldwijd 238 onkruiden tot dusver bestand geraakt tegen gewasbeschermers en kunnen deze resistenties tot opbrengstverliezen van in sommige gevallen 70 procent leiden. Bij oplossingen voor het probleem denkt Bayer CropScience niet alleen aan nieuwe chemische middelen, maar ook aan geïntegreerde aanpak van de onkruidbestrijding, dat wil zeggen chemische bestrijding in combinatie met maatregelen als vruchtwisseling, grondbewerking en plantdichtheid, zo deelt het bedrijf mee bij gelegenheid van de opening van het competentiecentrum.

Of registreer je om te kunnen reageren.