Home

Nieuws 724 x bekeken

BayWa in Iberische markten

München/Rotterdam - Dochterbedrijf Cefetra van het Duitse agrohandels- en dienstverleningsconcern BayWa bouwt de internationale activiteiten op het gebied van de aan- en verkoop van landbouwgrondstoffen in een hoog tempo verder uit met de vestiging van een maatschappij in Madrid, Cefetra Iberica.

Vanuit dit kantoor zullen de Spaanse en Portugese voedings- en veevoermarkten worden bediend. Het initiatief om in deze markten te stappen, volgt op de begin deze maand gerealiseerde vestiging van een maatschappij in de Italiaanse hoofdstad Rome. Volgens BayWa is hier een vliegende start gemaakt met de levering van 150.000 ton soja aan afnemers in de voerindustrie. "Door in Europa in nieuwe markten te stappen onderstrepen we onze aspiratie om een leidende Europese speler te zijn in de wereldwijde agrohandel, distributie en logisitiek," licht directietopman Klaus Josef Lutz van het Beierse concern toe.

Het in Rotterdam gevestigde dochterbedrijf Cefetra BV is voor de invulling van de internationaliseringsstrategie het platform. "We zien dat verwerkers in uiteenlopende landen op het hele continent zoeken naar een langdurige partnerrelatie die geworteld is in Europa en globaal kan leveren,"  aldus Lutz.

Of registreer je om te kunnen reageren.