Home

Nieuws 3 reacties

Aldi (D) snijdt fors in de prijzen

Mülheim - Aldi Nord en Aldi Süd blijven de concurrentie in Duitsland pijnigen met permanente prijsverlagingen.

Intussen is al een kwart van het assortiment dit jaar goedkoper gemaakt door de keten, die in Duitsland meer dan 5.000 winkels telt. Dat meldt het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung.

Afgelopen week zetten de beide Aldi-bedrijven het mes in de zuivelprijzen. Deze week volgden vruchtendranken, meel en zure kersen. De prijsverlagingen werden afgelopen zaterdag door Aldi aangekondigd. Rivalen Netto en Norma kondigden direct aan de afprijzingen van Aldi te volgen.

Een liter troebel appelsap kost vanaf heden nog maar €0,75 in plaats van €0,89, ook andere vruchtensappen, varianten ijsthee en frisdranken met vruchtensap zijn in prijs verlaagd. De in absolute zin grootste prijsverlaging betreft de pot zure kersen. Die kost nu €0,99 in plaats van €1,39. Volgens Aldi liggen gunstigere afspraken met fabrikanten ten grondslag aan de prijsverlagingen.

Joep Meijsen

Laatste reacties

 • frankrooi

  Tegen dit soort prijszetting door grote supers helpt verplichte weidegang echt niet, als puntje bij paaltje komt is goedkoop wat men wil.

 • T@deler

  De burgers willen de 'Agrarwende' volgens de groene landbouwministers.
  Aldi weet wat ze echt willen...

 • John*

  vind het eigenlijk wel terecht dat aldi en lidl de huidige marktprijzen meteen omzetten in lagere prijzen voor de consument. alleen op deze manier kan er extra vraag aangewakkerd worden door de consumenten waardoor uiteindelijk de prijzen van de bulkproducten weer stijgen. Als er niets gebeurd blijft er veel geld bij de tussenhandel hangen en wordt er geen extra vraag gecreëerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.