Home

Nieuws 700 x bekeken 2 reacties

Zweden krijgt plattelands- in plaats van landbouwminister

Stockholm - De nieuwe, vrijdag aangetreden, Zweedse regering heeft geen landbouwminister. In plaats daarvan is er een plattelandsminister benoemd. Zijn zetel ressorteert onder het ministerie van economie en bedrijfsleven.

De plattelandsbewindsman – wel dus met de titel van minister – is de sociaal-democraat Sven-Erik Bucht, voorheen onder meer actief als politicus op gemeentelijk niveau en in de Rijksdag. Buchts portefeuille bevat de opdracht om het bedrijfsleven op het platteland te ontwikkelen. Onder het departement van economie en bedrijfsleven ressorteren verder nog drie andere bewindslieden.

Laatste reacties

  • Elevage

    goed plan,, moesten ze hier ook doen. Ontwikkelen wel te verstaan!!!

  • Jan van het Zand

    Dat is wat anders dan olifanten in Friesland gaan houden ter bestrijding van de muizenplaag.

Of registreer je om te kunnen reageren.