Home

Nieuws 470 x bekeken 1 reactie

Waarschuwingslabel voor Russisch product in Kiev

Kiev – Russische producten in de supermarkten van Kiev moeten voortaan extra gemarkeerd worden. Dit meldt de Moskow Times.

Supermarkten hebben opdracht gekregen van de gemeenteraad, om met behulp van extra labels de consument te informeren dat hij met de aankoop van een dergelijk product de 'aanvaller' steunt.

Volgens de nieuwe regeling zouden Russische producten daarnaast op een ander schap moeten komen te liggen dan Oekraïense producten. Op deze manier wil de gemeenteraad voorkomen dat bewoners met hun aankoop de Russische regering steunen, 'omdat iedere cent van een Russisch product uiteindelijk een cent kan worden die president Poetin kan investeren in wapens, die tegen Oekraïne kunnen worden gebruikt'.

Eén reactie

  • gjcamps

    Moeten we hier ook maar met eiproducten doen de niet conform EU dierwelzijnsregels geproduceerd zijn. Nog even en alle Russisch sprekende inwoners van Ukraine moeten een rode ster op de jas dragen. Triest.

Of registreer je om te kunnen reageren.