AlgemeenNieuws

Van Klaveren valt PvdD aan

Den Haag – Joram van Klaveren van de Groep Bontes/Van Klaveren heeft tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Economische Zaken de aanval geopend op de Partij voor de Dieren (PvdD).

“Mijn fractie komt op voor boeren, tuinders, vissers en jagers. Waar de Partij voor de Dieren consequent opkomt voor dieren, staan wij consequent voor mensen. Wij staan diametraal tegenover de dierenpartij”, aldus de voormalige PVV-politicus. Van Klaveren noemt de PvdD de vleesgeworden decadentie van het parlement.

“Dieren zijn geen mensen. Natuurlijk moet dierenwelzijn worden gewaarborgd, maar het moet niet doorslaan”, vindt Van Klaveren, die de ideeën van de PvdD vindt lijken op de ideeën van een vijfjarig kind dat te veel naar de film Free Willy heeft gekeken.

Van Klaveren vindt dat boeren meer ruimte moeten krijgen om te boeren en minder belemmerd worden door regels en administratieve lasten.

De PvdD reageerde tijdens het debat niet op de kritiek van Van Klaveren, die voor het eerst aan het woord kwam over landbouw en natuur. Van Klaveren was de allerlaatste spreker van de inbreng van de Tweede Kamer over de landbouwbegroting.

Beheer
WP Admin