Home

Nieuws 1207 x bekeken 6 reacties

Van Klaveren valt PvdD aan

Den Haag – Joram van Klaveren van de Groep Bontes/Van Klaveren heeft tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Economische Zaken de aanval geopend op de Partij voor de Dieren (PvdD).

"Mijn fractie komt op voor boeren, tuinders, vissers en jagers. Waar de Partij voor de Dieren consequent opkomt voor dieren, staan wij consequent voor mensen. Wij staan diametraal tegenover de dierenpartij", aldus de voormalige PVV-politicus. Van Klaveren noemt de PvdD de vleesgeworden decadentie van het parlement.

"Dieren zijn geen mensen. Natuurlijk moet dierenwelzijn worden gewaarborgd, maar het moet niet doorslaan", vindt Van Klaveren, die de ideeën van de PvdD vindt lijken op de ideeën van een vijfjarig kind dat te veel naar de film Free Willy heeft gekeken.

Van Klaveren vindt dat boeren meer ruimte moeten krijgen om te boeren en minder belemmerd worden door regels en administratieve lasten.
De PvdD reageerde tijdens het debat niet op de kritiek van Van Klaveren, die voor het eerst aan het woord kwam over landbouw en natuur. Van Klaveren was de allerlaatste spreker van de inbreng van de Tweede Kamer over de landbouwbegroting.

Laatste reacties

 • alco1

  Moet hij zijn voormalig partij genoot ( volgens mij Dinand Gaus) daar ook bij noemen.

 • abtje

  Nee, deze meneer heb je nooit gehoord, moet nu iets ondernemen om zijn kansloze missie om zij zetel te bewaren na de verkiezingen.

 • wateenonzin

  alle hulp is welkom

 • schoenmakers1

  lang geleden dat ik zo iets verstandigs heb gehoord in de kamer

 • Mozes

  Zijn standpunt lijkt mij in hoge mate opportunistisch.

 • Zuperboer

  Zeker opportunistisch maar laat hij nu toch eens gelijk hebben!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.