AlgemeenNieuws

VVD wil schoonmaak in regels

Den Haag – De VVD in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma naar voorbeeld van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met het bedrijfsleven gaat kijken welke regels kunnen worden geschrapt.

Woordvoerder Helma Lodders deed die suggestie dinsdag bij de behandeling van de  begroting van Economische Zaken in de Tweede Kamer. D66 vindt het een sympathiek idee. Wel vindt de partij dat ervoor gewaakt moet worden dat wat betreft op regels op gebied van dierenwelzijn en milieu het kind niet met het badwater moet worden weggegooid.

VVD’er Bart de Liefde zei tijdens de begrotingsbehandeling dat de VVD niets ziet in de adviezen van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid om de consumptie van vlees, zuivel of suiker te ontmoedigen. Het is volgens hem niet de taak van de overheid om te bepalen consumptie te reguleren. Dat ontlokte Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) de reactie dat de VVD er geen probleem in ziet de consumptie van wiet wel te verbieden.

Beheer
WP Admin