Home

Nieuws 8 reacties

VVD wil schoonmaak in regels

Den Haag - De VVD in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma naar voorbeeld van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met het bedrijfsleven gaat kijken welke regels kunnen worden geschrapt.

Woordvoerder Helma Lodders deed die suggestie dinsdag bij de behandeling van de  begroting van Economische Zaken in de Tweede Kamer. D66 vindt het een sympathiek idee. Wel vindt de partij dat ervoor gewaakt moet worden dat wat betreft op regels op gebied van dierenwelzijn en milieu het kind niet met het badwater moet worden weggegooid.

VVD'er Bart de Liefde zei tijdens de begrotingsbehandeling dat de VVD niets ziet in de adviezen van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid om de consumptie van vlees, zuivel of suiker te ontmoedigen. Het is volgens hem niet de taak van de overheid om te bepalen consumptie te reguleren. Dat ontlokte Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) de reactie dat de VVD er geen probleem in ziet de consumptie van wiet wel te verbieden.

Laatste reacties

 • Khalid en zijn maten

  Vraag mij af welk verband Mevrouw Thieme ziet tussen wiet consumptie en de consumptie van vlees, suiker en zuivel...

 • J@gertje

  Marianne Thieme aast gewoon op stemmen van wiet gebruikers.

 • minasblunders1

  Zou best eens kunnen; die zijn de weg toch al kwijt..........

 • johannetje

  Ze had net een jointje gerookt waarschijnlijk.

 • l coumans

  zijn er verkiezingen in aantocht?????????

 • Schaapje

  VVD wil schoonmaak in regels. Laat met niet lachen, is zgn de partij van/voor hardwerkende en zelfstandigen. Nou merk er niets van zie alleen de regels etc maar toenemen.

 • Gullef

  Elke dag stoppen er vier agrariërs, ik weet niet wat de verhouding is tussen een agrarier en een ambtenaar maar volgens mij zitten er op elke agrarier 4 ambtenaren. Dus dan zouden er elke dag ook wel een paar ambtenaren uit mogen, zolang dit niet gebeurd wordt de regel druk echt niet minder maar alleen maar meer. Ik las hier vorige week een mooie uitspraak: een zittend gat bedenkt altijd wat. En zo is het maar net

 • schoenmakers1

  zolang de ambtenaren en bestuurders niet persoonlijk aansprakelijk worden voor hun fouten zal het nooit iets worden

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.