Home

Nieuws 1493 x bekeken 3 reacties

'Uiterwaarden komen blank te staan'

Den Haag - Rijkswaterstaat waarschuwt veehouders en andere belanghebbenden dat de verwachte najaarsstorm dinsdagmiddag problemen kan opleveren.

De waterstanden langs de kust en op de grote meren en rivieren kunnen zo hoog worden dat buitendijkse gebieden onder water lopen.

Rijkswaterstaat houdt de waterstanden extra in de gaten. Waterschappen en veiligheidsregio's worden zo nodig gealarmeerd over de te verwachten situatie. De mogelijkheid bestaat dat in de loop van dinsdag kades worden ontruimd, waterkeringen worden gesloten en dijkbewaking wordt ingesteld.

Het verkeer zal dinsdagmiddag hinder ondervinden van het weer. Weggebruikers moetne hun rijgedrag aanpassen aan de omstandigheden, adviseert Rijkswaterstaat. Ook het scheepvaartverkeer kan hinder ondervinden doordat sluizen en bruggen mogelijk niet bediend worden.

Laatste reacties

  • agratax2

    Uiterwaarden zijn 'uitgevonden' om de rivieren de kans te geven om te overstromen in herfst en winter zonder schade aan land en gebouwen te veroorzaken. Dit behoort iedere belanghebbende te weten. Maar in een over georganiseerd land moet de overheid je waarschuwen alvorens je actie gaat ondernemen.

  • abtje

    Helaas is het ieder jaar toch weer feest. Weer enkele lieden die hun dieren 'vergeten' waren om ze van de uiterwaarden af te halen. Want het zal toch wel niet zo'n vaart lopen?

  • gjcamps

    Het risico is wel groter geworden ivm waterpijl verhogingen voor het creëren van natte natuur en oevers. Als er dan wat regen valt gaan rivieren en sloten meteen buiten de oevers. De rekening komt weer bij de boeren terecht. Een voordeel is er van buitendijkse percelen, de waterschapslasten zijn lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.