Home

Nieuws 1117 x bekeken

Stormschade beperkt gebleven

Doetinchem – De schade van de storm die dinsdag en woensdag over Nederland trok, lijkt op agrarische bedrijven tot zover mee te vallen.

Een rondje bellen langs verzekeraars leert dat er weinig meldingen zijn binnengekomen.

Wel brandde er in het Brabantse Udenhout een pluimveebedrijf af, waarvan vermoed wordt dat bliksem de boosdoener is geweest. Verder onderzoek moet hier echter nog uitsluitsel over geven. Bij de brand kwamendrieduizend kippen om uit vier stallen.

Verder was het vooral de wind die op plaatsen problemen opleverde. Verzekeraar Interpolis had woensdagmiddag circa 25 schademeldingen ontvangen van agrariërs en dan voornamelijk uit de tuinbouwsector. Van verschillende kassen zijn ruiten kapot gewaaid. Interpolis inventariseert nog welke schade hieruit voortvloeit aan gewassen. Bij verzekeraar AgriVer kwam één melding binnen van hagelschade in rode kool. Univé geeft aan geen noemenswaardige schadeclaims naar aanleiding van de storm te hebben ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.