Home

Nieuws

Steun voor Russische voedselverwerkers

Moskou – Russische voedselverwerkers krijgen mogelijk meer steun van de overheid. Een voorstel hiervoor ligt bij de staatsdoema, de Russische Tweede Kamer, zo meldt persbureau Agra Europe.

Het zou onder andere voor de verwerkende industrie gemakkelijker moeten worden gemaakt om leningen af te sluiten. Het voorstel is een reactie op de brief die vleesverwerkers eerder deze maand gezamenlijk naar de regering stuurden, en waarin zij vroegen om uitzonderingen om het importverbod omdat zij een tekort hadden aan producten om te verwerken. Moskou gaf toen al aan dat deze uitzonderingen niet waarschijnlijk waren, maar komen op deze manier de vleesverwerkers tegemoet. Door de spanningen met westerse landen is het voor Russische bedrijven moeilijk om de financiering voor investeringen nog rond te krijgen.

De leningen zouden beschikbaar moeten komen voor bedrijven bij wie verwerkt voedsel 75 procent of meer van hun inkomsten betekent en alleen beschikbaar zijn voor bedrijven die financieel minder draaien en echt steun nodig hebben, zo meldde de Russische staatssecretaris van landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.