Home

Nieuws 1176 x bekeken 1 reactie

Schultz: Verhoging maximumsnelheid tractoren pas mogelijk na invoering kenteken

Den Haag - Een snelheidsverhoging tot 40 km per uur voor trekkers wordt pas mogelijk zodra het trekker-kenteken is ingevoerd. De wegbeheerders mogen vervolgens zelf bepalen op welke wegen er 40 km gereden mag worden. Dat schrijft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer had de minister tijdens een debat verzocht te onderzoeken of snelheidsverhoging per direct, of anders zo snel mogelijk, kan worden ingevoerd, losgekoppeld van de invoering van een kentekenplicht.

De decentrale wegbeheerders hebben, volgens de minister, aangegeven dat snelheidsverhoging alleen in combinatie met de kentekenplicht te willen invoeren, omdat met behulp van het kenteken gecontroleerd en gehandhaafd kan worden dat die voertuigen - technisch - veilig 40 kilometer per uur kunnen rijden. Het toelaten van trekkers die 40 kilometer per uur kunnen rijden op 80 kilometerwegen wijzen zij af, omdat dit tot gevaarlijke inhaalmanoeuvres zal leiden.

De wegbeheerders hebben daarnaast ook aangegeven, aldus Schultz, niets te zien in alternatieven voor kentekens zoals ontheffingen, vergunningen of stickers. Deze alternatieven zijn gevoeliger voor fraude en zorgen voor hoge uitvoeringslasten bij de wegbeheerders.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    heb gehoord dat het de gebruikers 40 miljoen gaat kosten, maar ja dat is niet erg, het mag alleen niet te duur zijn voor de overheid

Of registreer je om te kunnen reageren.