Home

Nieuws 10 reacties

'Rusland zal lijst niet versoepelen'

Moskou – Rusland is niet van plan de boycotlijst te versoepelen. Dat zei de Russische minister van landbouw Nikolai Fyodorov vrijdag, aldus staatspersbureau Itar-Tass.

"Alleen als de westerse landen hun houding ten opzichte van Rusland veranderen, zou de lijst aangepast kunnen worden", zo stelde Fyodorov. "We wachten tot zij hun kijk op Rusland heroverwegen en niet langer hun ogen sluiten voor de realiteit." De landbouwminister gaf aan dat zijn ministerie vele verzoeken had ontvangen om bepaalde producten van de lijst te halen, maar benadrukt dat er wel een heel goede reden moet zijn om het huidige importverbod aan te passen. Alleen woorden zijn daarbij niet genoeg, zo laat Fyodorov weten.

Eind september vroegen Russische vlees- en zuivelverwerkers hun regering nog om de importstop af te zwakken, omdat zij vreesden grondstoffen tekort te komen voor hun producten. De Russische regering zoekt naarstig naar andere leveranciers, van Turkije tot China, maar zal dus niet aan de wens van de verwerkende industrie tegemoet komen.

Laatste reacties

 • Ceas

  Ik geef de russen groot gelijk..
  Wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in.

 • koestal

  Ze eten nu alleen kaviaar en drinken wodka

 • ...............

  Dat deden ze toch al, vooral die wodka.

 • hoving1

  de wereld is ziek en vergeten waar het om gaat .

 • Elevage

  juist hoving! kappen met die boycot en gewoon om tafel allemaal.
  En waar is Rutten? die is zeker nog steeds naar de onderste steen aan het zoeken...................

 • Sjarlie

  waarom kan Nederland niet net als t kleine broertje dat een te grote mond heeft gehad nederig zijn excuses aanbieden aan een land waar ze haast helemaal van afhangen en d'r centjes aan verdienen..? zouden ze dan nog geen medelijden met ons krijgen...

 • stored

  Misschien zou de EU wel eens kunnen besluiten de export van zaaizaden en pootaardappelen etc. naar Rusland te verbieden. Dan wordt de voedselproductie op langere termijn in dat land bedreigd. En zou Putin wel eens tot andere gedachten komen. Het is raar dat de EU de boycot moet accepteren zoals Putin het oplegt. Pootaardappelen dan ook nu uit de markt halen en vernietigen van het deel dat normaal naar Rusland gaat, vaak voor een klein prijsje. Dan komt er geen prijsdruk op de markt.

 • Jan Veltkamp

  @stored energy, Wat moeten de pootaardapel boeren dan verbouwen? Hun hele bedrijf is opgezet voor pootaardappelen, schuren machines enz. Wat moeten ze dan tarwe verbouwen en s'winter in de WW? De muur is door Rusland in 4 jaar opgebouwd en ze hebben er 40 jaar voor nodig gehad om er achter te komen dat het niet werkt en hem af te breken (woorden van A.Merkel). Waarom moet de EU nu de zelfde stommiteit begaan? Bruggen bouwen (overeenkomsten sluiten) daar hebben we behoefte aan en komen we verder mee. niet met boycotten. Ik geef ze in Rusland groot gelijk dat ze de poot stijf houden tov de EU, wij zijn zelf begonnen met de boycot

 • koestal

  De Russen hebben deze week nog wel 700 DAF trucks gekocht in Nederland,dat valt blijkbaar niet onder de boycot .

 • koestal

  Dus de land- en tuinbouw worden speciaal gestraft en Brussel stond er bij en keek er naar,eerst wel veel praatjes en beloftes ,maar ze vullen daar liever hun eigen zakken met allerlei declaraties

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.