Home

Nieuws

Overstromingsschade voor 200 Franse boeren

Montpellier – Meer dan 200 Franse boeren, tuinders en wijnproducenten zijn getroffen door de ernstige overstromingen die de laatste dagen hebben plaatsgevonden in l'Hérault in het zuiden van het land. Veel van de getroffen bedrijven hebben al eerder deze zomer te kampen gehad met slechte weersomstandigheden, maar de overstromingen zijn de ergste die de streek in tijden hebben getroffen.

De regionale hoofdstad Montpellier heeft vooral afgelopen weekend voor een flink deel onder water gestaan. Minister Stéphane le Foll van landbouw heeft de getroffenen inmiddels steun toegezegd. Le Foll heeft vertegenwoordigers van zijn ministerie naar de streek gestuurd om de schade zo goed mogelijk in kaart te brengen 'zodat we ook zo snel mogelijk kunnen beoordelen wie in aanmerking komt voor een schadevergoeding'.

Of registreer je om te kunnen reageren.