Home

Nieuws 911 x bekeken

Nidera definitief in buitenlandse handen

Rotterdam – Nidera wordt definitief overgenomen door een investeringsconsortium onder leiding van het Chinese agriconcern Cofco. Dat heeft Nidera, het grootste Nederlandse graanhandelshuis, bekendgemaakt.

Het consortium krijgt 51 procent van de aandelen en bestaat naast Cofco, een staatsbedrijf, ook uit onder meer Hopu Investment en het Singaporese staatsfonds Temasek.
Het partnerschap biedt Nidera volgens topman Ton van der Laan een groot groeipotentieel op de Chinese markt. Het versterkt ook de positie van Cofco als belangrijke speler in de wereldwijde agrarische industrie door middel van toegang tot het wereldwijde netwerk van Nidera, alsmede tot de snel groeiende zadenbusiness. Hoewel Nederlands is Nidera met name groot in Argentinië.

Of registreer je om te kunnen reageren.