Home

Nieuws 824 x bekeken

Negentien verzoeken werktijdverkorting

Den Haag – Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft negentien verzoeken voor werktijdverkorting gekregen in verband met de Russische boycot van landbouwproducten.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat in totaal om 106 werknemers. Tien aanvragen zijn toegewezen, twee afgewezen en zeven zijn nog in behandeling. Vanuit de landbouw zijn vijf aanvragen binnen gekomen, waarvan een toegewezen, een afgewezen en drie nog in behandeling.  De meeste aanvragen (acht) kwamen vanuit de handel in agrarische producten. Hiervan zijn er zeven toegewezen.

Deze week komt er meer duidelijkheid over de uitkering van steun aan groente- en fruittelers. De Europese Commissie heeft aangegeven dat het totale bedrag voor de ondersteuning van de groenten en fruitsector voor de eerste opengestelde steunregeling pas definitief vaststaat als de lidstaten alle reële declaraties hebben doorgegeven bij de Europese Commissie. Deze declaratie zal Nederland uiterlijk 22 oktober doen. Tot nu toe lijken Nederlandse telers voor € 2,3 miljoen aan steun te hebben gevraagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.