Home

Nieuws 730 x bekeken

Nederlandse wint innovatieprijs boerinnen

Brussel – De Nederlandse onderneemster Djûke van der Maat heeft de Innovation Prize for Women Farmers gewonnen. De prijs werd uitgereikt door de Europese landbouworganisatie Copa Cogeca, tijdens het jaarcongres van de organisatie.

De Bunnikse boerin moest de titel wel delen met de Spaanse Maria Isabel Sanchez Vadillo. Het is de derde keer dat de innovatieprijs voor agrarische onderneemsters werd uitgereikt. Van der Maat werd geroemd om de voortrekkersrol die zij heeft binnen de duurzame fruitteelt. Daarnaast werd het feit dat zij de kiwiteelt naar het Hollandse fruitteeltbedrijf had gehaald als innovatief bestempeld.

In totaal waren er dertien vrouwen uit verschillende EU-landen voor de titel genomineerd. Willemien Koning, voorzitter van de commissie Vrouw en bedrijf binnen Copa Cogeca, benadrukte in een toespraak bij de uitreiking de belangrijke rol die vrouwen spelen in de Europese landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.