Home

Nieuws

NNRGY Crops wil 1.000 hectare olifantsgras aanplanten

Hellevoetsluis - Het bedrijf NNRGY Crops ziet een zonnige toekomst in olifantsgras. Het bedrijf uit Hellevoetsluis maakt er biobased papier, bouwmaterialen en bioplastic van.

Olifantsgras, van oorsprong een gewas uit Zuid-Oost Azië, groeit erg goed op Nederlandse grond. Het kan wel 3,5 tot 4 meter hoog worden en bestaat voor 60 procent cellulose. Bovendien vraagt het relatief weinig bewerking.

NNRGY Crops heeft inmiddels zo'n 12 hectare beplant, waarvan 1 hectare in een Rotterdamse woonwijk en 7 hectare in de gemeente Lansingerland. NNRGY Crops gebruikt daarvoor gronden die anders, vooral als gevolg van de crisis, braak zouden blijven liggen. Uiteindelijk wil het bedrijf in heel Nederland 1.000 hectare beplanten.

Het papier dat NNRGY Corps maakt, komt op de markt onder naam Hierpapier. Daarmee wil het bedrijf benadrukken dat het gaat om producten die op basis van lokale grondstoffen zijn gemaakt. Voor het planten en oogsten maakt de onderneming gebruik lokale bedrijven en van de sociale werkvoorziening.

Of registreer je om te kunnen reageren.