Home

Nieuws 689 x bekeken 5 reacties

Minder blijvende ganzen in Gelderland

Deventer – Het aantal standganzen in de provincie Gelderland is voor het eerst in jaren gedaald. De Faunabeheereenheid Gelderland spreekt over een lichte daling, naar aanleiding van de voorlopige resultaten van tellingen die afgelopen zomer zijn uitgevoerd.

De organisatie geeft aan dat dat hierin de intensieve aanpak van de grauwe gans afgelopen zomer terug te zien is. De tellingen betreffen alleen de blijvers, trekganzen zijn hier niet in meegenomen.  Precieze aantallen maakt de faunabeheereenheid nog bekend als de tellingen geverifieerd zijn.

Dit voorjaar maakten de provincie, natuurbeheerders, jagers en boeren afspraken om de ganzenoverlast in Gelderland aan te pakken. Onderdeel hiervan was om in de zomer extra veel ganzen af te schieten. Daarnaast werd afgesproken dat er een ruimere vergoeding voor schade tijdens de winterrust komt. Mocht dit niet voldoende zijn, dan komt jagen tijdens de winterrust opnieuw op de agenda.

Laatste reacties

 • J@gertje

  En zo wordt ons weer wat op de mouw gespeld. Waarom worden er geen aantallen weergeven? Overal waar je kijkt zie je steeds meer ganzen maar FBE Gelderland is nog steeds karig met het afgeven van ontheffingen.

 • Hans Sudfryslan

  Ze moeten de ganzen de gehele jaar bejagen in Nederland zonder dat overal eerst een vergunning afgegeven moet worden . Er zijn gewoon teveel maar aantallen wil men niet geven . Misschien met een sneeuwrijke winter dat ze dan richting Frankrijk vliegen . Hier zal menig jager er wel de weg mee weten richting diepvries .

 • Gijs Gans

  De Tbo,s moesten er 6000 opruimen ze zijn blijven steken op 1000 dus ze hebben wederom niet gedaan wat belooft is, men wil nu gaan bejagen in de winter zo als is afgesproken maar nu willen ze alleen maar grauwe ganzen jaarrond schieten dus wederom niet doen wat er belooft is, en hoe is het met het behandelbedrag geregeld want dat zou betaald worden door de provincie anders ging men ook bejagen in de winter kom op LTO kom eens voor de boeren op

 • J@gertje

  Sorry Gijs Gans, LTO heeft tijdens het ganzenoverleg de boeren in de kou laten staan.
  De NMV heeft daarentegen samen met de NOJG (voorheen de boeren jagers vereniging) een vuist gemaakt tegen het huidige beleid.
  Helaas is dat nog altijd onvoldoende.
  Neem contact op met alle boeren belangen organisaties en help de NMV en de NOJG een einde te maken aan deze wantoestanden.
  Zowel LTO als de KNJV hebben hun beurt voorbij laten gaan en daar hoef je niets meer van te verwachten.
  En FBE Gelderland verkoopt alleen mooie praatjes.
  Als er werkelijk minder ganzen waren geteld hadden ze toch op zijn minst met onderbouwde getallen kunnen komen???

 • Gijs Gans

  Klopt Helemaal

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.