Home

Nieuws 1 reactie

Mestvergister Biogas vervuilt rioolwater

Nistelrode – Mestvergister Biogas heeft zaterdag een proces-verbaal gekregen, nadat bleek dat zwaar vervuild water van het bedrijf op het riool was geloosd. Dat meldt de provincie Noord-Brabant.

Het water bevatte veel mesthoudende stoffen, wat de alarmbellen deed rinkelen bij het lokale waterzuiveringsbedrijf. De hoge hoeveelheid stikstof kon er niet snel genoeg uit gefilterd worden, waardoor een deel in de Grote Wetering stroomde. Het Waterschap Aa en Maas verwacht echter niet dat de stoffen schadelijk zullen zijn voor het bodemleven.

Het waterschap stelde afgelopen week samen met de omgevingsdienst Brabant Noord een onderzoek in, nadat bleek dat het binnenkomende water tien keer de toegestane norm aan stikstof bevatte en veertig keer de toegestane hoeveelheid ammonium. In september kreeg Biogas al opdracht van de omgevingsdienst om een mestvergister leeg te pompen, toen bleek dat de bodem hierom heen ernstig vervuild was doordat het bassin lekte. Het waterschap stelt een vervolgonderzoek in.

Eén reactie

  • koestal

    In Brabant ontdekken ze bijna elke dag gedumpte drugsafval in vaten en mestputten .De boeren krijgen hierdoor steeds problemen met de milieuambtenaren die overdag komen,die milieuambtenaren moeten ,s nachts actiever zijn ,want dan geschiedt het kwaad !!

Of registreer je om te kunnen reageren.