Home

Nieuws 7 reacties

Meer overtredingen bij veetransport in 2013

Den Haag - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft vorig jaar bij 1.990 controles op veetransporten 347 overtredingen geconstateerd, die hebben geleid tot een waarschuwing, boete of proces-verbaal. Dat is een forse toename ten opzichte van 2012 toen 185 overtredingen werden geteld op 1.624 controles.

Reden voor de toename is onder andere dat in 2013 ook overtredingen met betrekking tot arbeidstijden en de Regeling voertuigen zijn meegeteld. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) kan niet aangeven hoe groot de pakkans in Nederland is, omdat niet niet bekend is hoeveel binnenlandse veetransporten er zijn. De meest voorkomende overtredingen zijn het ontbreken van de juiste vervoersdocumenten, onvoldoende reinigen of ontsmetten, de stahoogte voor de dieren en de beladingsnorm.

Dijksma wil   het gebruik van gps op diertransporten verplicht stellen. Daarover worden gesprekken gevoerd met Vee en Logistiek Nederland.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Ze heeft deze overtredingen nodig om GPS verplichting in te voeren. Overtreders moeten verbaliseerd worden zo gaat dat in een rechtsstaat maar hier is overduidelijk dat de processen verbalen misbruikt worden om GPS systeem in te voeren. De vele snelheidsovertredingen van personen wagens (soms met dodelijke afloop ) is in Nederland geen reden om in iedere personenwagen een snelheidsbegrenzer in te bouwen. Bij diertransport wordt zelfs overtredingen van het rijtijdenbesluit misbruikt om GPS aan ieder diertransport op te leggen . Welke politieke partij stopt de waanzin van Dijksma/PvdA ???

 • aarthamstra1

  Nog even en dan hoeft het niet meer, Ook dank zij slappe belanghebbende en belangenbehartigers .

 • floseman1

  zijn dit Nederlandse transporteurs of zijn dit voor 80 procent onze buitenlandse vrienden die overal schijt aan hebben wel even met het juiste op de proppen komen en regel dit europees dat hebben we allemaal het zelfde

 • RIOGRANDE

  wanneer komt er nou eens aktie.we kunnen dit toch allemaal niet over ons heen laten komen.vandaag regeltje zus morgen regeltje zo overmorgen .... en ze gaat maar door.HARDE AKTIE en geen gelul over consument dit of consument dat AKTIE

 • famtillemans1

  actie mensen

 • verweijveehandel1

  Als NVWA precies weet aan te geven hoeveel overtredingen gemaakt zijn: 347, dan kunnen ze die overtredingen toch zeker splitsen in overtredingen op gebied van:
  1. documenten;
  2. arbeidstijd (ook NVWA ????????);
  3. overbelading;
  4. reinigen/ontsmetten;
  5. transport binnen-/buitenland.
  6. etc.

  Met zo'n splitsing kunnen we aan de slag en een gericht plan van aanpak opstellen.

 • aarthamstra1

  WELK BELANG heeft het MVWA omdat niet te doen
  Verweyveehandel???????????????
  Het scheelt ze allemaal niets ,hun organisatie daar gaat het om.
  Ze willen helemaal niet dat het goed gaat ,het tegendeel.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.