Home

Nieuws 1 reactie

Meer kippen en varkens geslacht

Den Haag - Het aantal slachtingen van vleeskuikens is over de periode van mei tot en met juli ruim 5 procent groter dan over dezelfde periode vorig jaar. Ook het aantal varkensslachtingen is licht gestegen.

Dat blijkt uit gegevens die statistiekbureau CBS op Statline heeft bekend gemaakt. Als de trend zich doorzet zal het aantal vleeskuikenslachtingen flink hoger uitkomen dan vorig jaar. Vorig jaar werd al een recordhoge productie bereikt. De Nederlandse slachterijen slachtten toe ruim 536 miljoen dieren. De lijn van 5 procent productiegroei doortrekkend, zou kunnen betekenen dat er ruim 560 miljoen dieren worden geslacht.

Het aantal varkensslachtingen was vorig jaar volgens het CBS 14 miljoen stuks. Dat komt, de huidige trend doortrekkend, wat hoger uit in de buurt van de 14,1 miljoen stuks.

Eén reactie

  • John*

    minder dan 1% extra slachtingen, geven 25% lagere prijzen..

Of registreer je om te kunnen reageren.