Home

Nieuws 4 reacties

Klijnsma trekt €350.000 uit voor voedselbanken

Den Haag – Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt € 350.000 beschikbaar dat Voedselbanken Nederland gaat gebruiken voor de bestrijding van armoede.

Met het bedrag steunt de staatssecretaris een pilot die tot doel heeft om meer gezonde en voedzame maaltijdsoepen te kunnen maken voor mensen die weinig geld hebben om van rond te komen.

In november start in Amsterdam de pilot 'Soeper'. Dit is een project waarbij ondermeer Stichting Manna, telers en een grote supermarktketen bij restaurant Soupalicious niet verkocht voedsel aanleveren dat anders weggegooid zou worden. Op deze manier kunnen de voedselbanken meer gezonde en volwaardige maaltijden aanbieden aan de klanten die hier op zijn aangewezen.

Klijnsma roept gemeenten op om bij het terugdringen van armoede nauw samen te werken met particuliere instellingen zoals de voedselbanken.

Laatste reacties

 • LUCTOR

  Je kunt zien dat de geschiedenis zich toch steeds weer herhaald vroeger het armenhuis nu de voedselbank en thuislozen opvang.
  Jammer dat de mensheid zo weinig lering trekt uit het verleden hoeveel jaren zitten er tussen het armenhuis(gaarkeuken) en de voedselbank?

 • alco1

  @Luctor. Hoe wil jij dat voor de toekomst veranderen?
  Sommigen dachten hierin met het communisme de oplossing te hebben gevonden. Echter was daar het gevolg nog kapitalistischer dan dat het was.

 • LUCTOR

  @alco Door een basis inkomen in te stellen en democratische grondbeginselen ook daadwerkelijk na te leven en niet te omzeilen.
  Het huidige systeem wordt nog in de benen gehouden door elke keer een nieuwe wet boven op de oude te verzinnen als weer eens blijkt dat deze niet heeft gewerkt.
  Materialistisch zijn ze er op vooruit gegaan in de voormalige communistische landen dankzij eu steun maar vraag een inwoner naar zijn voorkeur 60% hunkert terug naar het oude systeem.

 • alco1

  Zo gemakkelijk is het niet @Luctor.
  Basis inkomen ben ik voor, maar dan moet ook een ieder die ontvangt er ook voor werken. Het is geld wat in ons eigen land blijft lijdt de economie niet onder.
  Onder Democratie gaat juist alles mis. Zo staat de landbouw met z'n 2 % altijd in de minderheid. Er moeten wijze mensen in de regering komen die niet hoeven te praten naar stemgedrag. Democratisch gezien mogen er wel actie partijen zijn, maar zeker niet in de kamer zoals nu de PvdD en Ouderen Partij e.d.

Of registreer je om te kunnen reageren.