Home

Nieuws 2361 x bekeken 4 reacties

Kamer wil opheldering subsidie windmolens

Den Haag - De gemeente Dronten vreest dat het windmolenbeleid in de gemeente en in de provincie Flevoland wordt ondermijnd, doordat een groep boeren hun windmolens gaat vervangen, zonder dat daarvoor krachtiger windmolens in de plaats komen en een deel van de huidige molenlocaties wordt gesaneerd.

De Tweede Kamer wil daarover opheldering van minister Henk Kamp (Economische Zaken). Een Kamermeerderheid van ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, VVD en SP wil dat Kamp uitlegt hoe het kan dat de boeren met subsidie een nieuwe molen kunnen plaatsen, terwijl de huidige molen nog niet eens aan het einde van de economische levensduur is. Eerder deze week stelde CDA-Kamerlid Agnes Mulder vragen  over de kwestie. Zij wil weten hoeveel molens al op deze manier vervangen zijn.

Probleem is volgens de gemeente Dronten dat de SDE-subsidie  (voor de stimulering van duurzame energie) van meer dan 9 cent per Megawatt zo interessant is dat het profijtelijk is de oude molen te vervangen door een molen met exact dezelfde capaciteit. De minister heeft in een brief aan de gemeente laten weten naar de subsidieregeling te willen kijken, aldus Omroep Flevoland.

Laatste reacties

 • Elevage

  jongens wordt een wakker, zo zit toch het hele subsidie systeem in elkaar........... eerst mensen lokken. en als die dan instappen blijkt het geld ineens niets op te leveren en de kas is leeg.
  Meestal hebben alleen de managers baadt bij deze systemen, zakken vullenen wegwezen

 • trijnie

  Verspilling van gemeenschapsgeld.
  De zorg moet inleveren, de natuur moet zwaar bezuinigen , de AOW blijft op het zelfde niveau maar hier wordt op een nutteloze en hebberige manier weer geld binnengehaald.

 • veldzicht

  Je kan kwaad worden op die managers maar in feite doen ze niets onrechtmatig,de overheid is zo stom dat die dit toelaat dat dit allemaal mogelijk is.helaas hangt ons hele subsidie systeem aan elkaar met deze geld verspillende onzin waar vele miljarden is te halen.en de slimste er met de buit van door gaat.

 • jordi 1455

  @Trijnie natuur kost is net zo'n grote geldverspilling als die windmolens, hoogproductieve landbouwgrond wordt uit productie genomen en boeren krijgen alleen extra kosten op hun bord.

Of registreer je om te kunnen reageren.